Franse studente komt graag terug naar Dairy Campus

Een 22-jarige studente Floriane uit Frankrijk vertelt enthousiast over haar ervaringen op Dairy Campus. Zij heeft hier afgelopen zomer 8 weken stage gelopen en heeft onderzoek gedaan naar de melkkwaliteit op basis van de beschikbare gegevens op Dairy Campus.

“Nadat ik wat onderzoek op internet had gedaan vond ik dit innovatiecentrum voor de melkveehouderij in Leeuwarenden. Via mail heb ik contact met ze gezocht en vervolgens ben ik in overleg gegaan over mijn onderzoeksproject. Graag wilde ik een link leggen met mijn studie. Ik studeer voor landbouwingenieur en ben tevens leerling zuiveladviseur voor een coöperatie in Noord Frankrijk. Om deze link te leggen met mijn studie wilde ik graag mijn onderzoeksproject naar melkkwaliteit doen met behulp van de beschikbare gegevens op Dairy Campus. Dus werkte ik aan fysiologische en omgevingsfactoren die van invloed zijn op het aantal cellen. Ik vond het heel fijn dat ik de vrijheid had om samen met medewerkers van Dairy Campus tot dit onderwerp te komen.

Mijn eerste indruk van Dairy Campus zal ik nooit meer vergeten. Ik was verbaasd over de omvang; een boerderij met 550 melkkoeien. Het team waarmee ik werkte was erg aardig, zeer gastvrij en attent. Tijdens mijn stage maakte ik kennis met de verschillende aspecten van dit innovatiecentrum voor de melkveehouderij. Van het samenstellen van het rantsoen voor voedingsexperimenten tot het verzorgen van de kalfjes.

Een dag op Dairy Campus

Een typische dag begon rond 7 uur 's ochtends door te zorgen voor kalveren.  Na de koffietijd om 10 uur 's ochtends en na de lunch werd er tijd besteed aan verschillende extra werkzaamheden, zoals het reinigen van robot en potstal, het voorbereiden van monsters en het verzorgen van de kalveren. In de namiddag molk ik soms of was ik weer verantwoordelijk voor het voeren van de kalfjes. Elke dag was anders en leerde ik nieuwe dingen en dat altijd met een goed humeur.

Deze stage was een geweldige ervaring. Ik bezocht voor de eerste keer in mijn leven Nederland en heb hier een mooie tijd doorgebracht. Kortom, Dairy Campus, het is voor mij een grote familie die mij met open armen heeft ontvangen en die ik nog niet wil verlaten. Ik hoop ze weer te zien! "