Excursie op de Dairy Campus

Excursie

Dairy Campus is een inspirerende omgeving voor iedereen die in de zuivelketen geïnteresseerd of werkzaam is. Wilt u ons bezoeken neem dan eerst contact op om te reserveren en de verschillende mogelijkheden met ons te bespreken.

Excursie met rondleiding

Onze excursies duren 2 tot 2.5 uren. U wordt ontvangen met koffie of thee gevolgd door een presentatie over Dairy Campus en onze projecten. Na de presentatie volgt een rondleiding over het bedrijf.

Bekijk hieronder onze verschillende programma's. We hebben een wat algemenere tour, maar er zijn ook mogelijkheden om een bepaalde focus aan te brengen.

Alle melkveestallen op Dairy Campus hebben een eigen onderzoeksthema, zoals diervoeding, melk, mest of milieu. Hiernaast zijn er praktijkproefvelden ingericht voor diverse onderzoeken.

Op Dairy Campus komen wekelijks verschillende bezoekers vanuit heel de wereld en vindt tal van activiteiten plaats binnen verschillen expertisegebieden.

Excursie mogelijkheden

Maak kennis met Dairy Campus

JB22-0601-0879.jpg

Dairy Campus in Leeuwarden is hét onderzoek- en praktijkcentrum voor de melkveehouderij en de zuivelketen. Alles draait hier om innovatie, onderzoek en educatie. Hiermee zijn we uniek in de wereld. Onze onderzoekers uit verschillende disciplines werken samen met het bedrijfsleven, onderwijs en de melkveehouders. Wetenschap en praktijk zitten hier onder één dak. Alle activiteiten zijn gericht op de ontwikkeling van een duurzame zuivelketen. De 500 koeien produceren op Dairy Campus data én melk.

Tijdens een wandeling over ons terrein brengen we een bezoek aan een aantal van onze onderzoeksstallen.

Duur: 2 uren

Milk & Dairy

JB22-0601-0683.jpg

Extra uitleg over de melk, de melkkoe en onze draaimelkstal. We vertellen o.a. over droogstand, dracht, lactaties, melkgift, het FACT en over het project indikken van melk.

We nemen ook een kijkje bij de melkrobot en de voedingstal.

Enkel op middagen vanaf 14.00uur te reserveren

Duur: 2.5 uur

Smart Farming (feed)

JB22-0601-0682.jpg

In onze voedingstal is het meeste te zien en te beleven. Vanuit de skybox overzie je de afdelingen met koeien, de RIC bakken, de voerrobot en de GreenFeeds. Weer beneden is de keuken te zien waar het menu met het oog op het betreffende onderzoek wordt samengesteld.


De focus tijdens deze excursie ligt op verschillende voerstrategien (laag eiwit, supplementen, gras) om methaanuitstoot te verminderen. Tevens gaan we in op data (Next Level Animal Sciences).

We gaan ook langs de praktijk- en melkstal.

Duur: 2.5 uren

Health & Climate

JB22-0601-0684.jpg

De meet-milieustal is 6 van de 7 dagen afgesloten in verband met metingen. Hierdoor is het waarschijnlijk een van onze meest tot de verbeeldingsprekende gebouwen.
Vanaf juni 2023 openen we de deuren voor rondleidingen.

De focus ligt tijdens dit verhaal op stikstof en ammoniak, scheiden mest en urine, mest opslag en mesttoediening. 
In de stal zijn verschillende vloeren, schuiven en meetinstrumenten te zien.

Verder nemen we de praktijk-voeding- en melkstal ook mee.

Enkel op donderdagen.

Duur: 2.5 uren.

Uitgebreid programma

Een vergadering combineren met een rondleiding of een excursie die inzoomt op een speciaal onderdeel van de melkveehouderij? Wij bieden de mogelijkheid om collega’s van Wageningen University & Research of andere partners een presentatie te laten verzorgen over een onderwerp waarin uw groep geïnteresseerd is. Dergelijke bijeenkomsten kunnen heel goed gecombineerd worden met workshops.

Dagprogramma

Door ons netwerk kunnen wij ook adviseren over aanvullende excursiebezoeken. Zo kunnen wij in overleg met u een compleet dagprogramma verzorgen met bijvoorbeeld een bezoek aan stallenbouwers, melk processors, voerfabrieken of andere bedrijven die gerelateerd zijn aan de melkveesector.
In overleg is heel veel mogelijk, wij denken graag mee.

Vergadering of bijeenkomst

Dairy Campus is een mooie locatie voor vergaderingen, workshops of andere bijeenkomsten. Faciliteiten als beamer, flipover, microfoon en (draadloos) internet zijn aanwezig. Catering in overleg mogelijk. Gratis parkeren.

Meer informatie

Van maandag tot en met vrijdag van 8.00-17.00 uur zijn wij telefonisch bereikbaar.

Aanvraagformulier excursie/zaalhuur Dairy Campus

i

Geef de datum op (dd-MM-jjj)